Home > Het Berenbos

Het Berenbos

In Het Berenbos krijgen bruine beren, die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. Ze genieten van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project!

In Het Berenbos wordt de leefomgeving van de beer in het wild zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag, zoals de winterrust, van de beer te stimuleren. Inmiddels hebben de beren al jarenlang gezelschap van een groep wolven. Ze krijgen een gevarieerd en seizoensgebonden dieet, gebaseerd op wat in de natuur beschikbaar is: het Natuurlijk Voedsel Programma.

Dit project is in 1993 gestart en is het eerste berenopvangcentrum in Europa. Op dit moment leven er 11 bruine beren in Het Berenbos, elk met een eigen verhaal. Sinds het begin zijn er al 34 beren opgevangen in Het Berenbos.

Stukje berenbos kopen

Onze beren

Het Berenbos beschermen

Een beer kruipt niet zomaar in zijn holletje! Daarvoor hebben wij uw hulp nodig. In het berenbos bevinden zich 11 berenholen. Deze zijn vernoemd naar plekken waar Bears in Mind haar projecten heeft lopen. Voor maar € 250,- per jaar kunt u een berenhol of hut beschermen. Daarnaast is het ook mogelijk om een vijver (€ 1000,-) of een waterval (€ 500,-) te beschermen.

Geef de beren een leefgebied waar ze recht op hebben en word donateur.

Word beschermer

Stukje berenbos kopen

Het Berenbos is opgedeeld in ruim 2000 kavels van 10 m2.
Het is mogelijk om symbolisch eigenaar te worden van zo'n stukje Berenbos, voor de duur van 7 jaar! Hiervoor betaalt u € 525,- per kavel. Voor dit bedrag krijgt u niet alleen een vermelding op de prachtige kavelborden bij de ingang van Het Berenbos, maar krijgt u ook elk jaar twee vrijkaarten voor Ouwehands Dierenpark Rhenen!

Met deze vrijkaarten kunt u naast Het Berenbos alle dieren in de dierentuin bekijken.

Stukje berenbos kopen

De beren

Beren zijn de grootste op het land levende roofdieren. De familie bestaat uit zes verschillende beersoorten met overeenkomstige uiterlijke kenmerken zoals de krachtige poten en een fors lichaam. Daarnaast delen zij hetzelfde dieet. Hoewel deze beren allemaal omnivoor zijn, bestaat hun dieet toch voornamelijk uit plantaardig voedsel. Ze leven in zeer diverse gebieden, van de Noordpool tot aan de tropische wouden rond de evenaar.

Reuzenpanda

De reuzenpanda komt voor in de berggebieden van China. Ze leven voornamelijk aan de oostkant […]

Brilbeer

De brilbeer leeft in Zuid-Amerika in het Andesgebergte, vaak in onherbergzame streken. Dit is waarschijnlijk […]

Maleise beer

Het leefgebied van de Maleise beer (ook bekend als honingbeer) strekt zich uit van Zuidooost-Azië […]

IJsbeer

Het leefgebied van de ijsbeer bestaat uit de kustgebieden van de Poolcirkel. IJsberen jagen voornamelijk […]

Lippenbeer

De lippenbeer leeft voornamelijk in Centraal en Zuid India, Bangladesh, Nepal, Buthan en Sri Lanka. […]

Aziatische zwarte beer

Het verspreidingsgebied van de Aziatische zwarte beer (ook wel kraagbeer genoemd vanwege de ruige lange […]

Word ook berenbeschermer

Al voor 5 euro per maand kunnen wij meer beren redden en hun leefgebied drastisch veranderen

Snel naar:

Projecten

De projecten van Bears in Mind richten zich op drie kerngebieden: Natuurbescherming, Welzijn en Voorlichting & Educatie.

Het Berenbos

In het Berenbos krijgen beren, die mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. De de leefomgeving van de beer in het wild wordt zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beer te stimuleren.

Kom in actie

Bears in Mind en de beren steunen kan op diverse manieren. Ontdek hoe jij een steentje kan bijdragen.

Webshop

Heeft u onze webshop al ontdekt? Hier verkopen wij toffe Bears in Mind goodies! Van knuffles tot sieraden.