Home > Kom in actie

Dit is wat jij kan doen

Bears in Mind is afhankelijk van giften, donateurs en sponsoren. Alleen met uw hulp kunnen we de beren helpen.

De beren steunen kan op diverse manieren. Veel mensen geven zich op als maandelijkse donateur voor elk jaar of elke maand een vast bedrag en worden zo berenbeschermer. Anderen geven de voorkeur aan een eenmalige gift. Symbolisch een stukje Berenbos kopen is ook mogelijk.

Hieronder staan alle mogelijkheden. Waar u ook voor kiest, uw steun betekent een stap vooruit voor de beren!

Dit kunnen we samen bereiken

Helaas kan niet elke beer vrij in het wild leven: velen worden gedwongen op te treden in circussen, worden gehouden als aasbeer die moet vechten om te overleven of worden gedwongen te poseren voor selfies met toeristen. Deze beren worden beschouwd als een lucratieve bron van inkomsten voor hun eigenaars, en worden meestal in erbarmelijke omstandigheden gehouden. Wereldwijd zijn er vele vormen van wrede berenhouderij en mishandeling, en het is onze taak om in te grijpen. Steun onze campagnes om een einde te maken aan het houden van beren in ongeschikte en wrede omstandigheden!

Maak het verschil

Dit doen we met jouw bijdrage

Bears in Mind richt zich op drie kerngebieden: Natuurbescherming, Welzijn, en Voorlichting & Educatie. Met jouw bijdrage financieren we onder andere onze vreedzame en spraakmakende campagnes.

We doen wetenschappelijk onderzoek en leiden vrijwilligers op om het leefgebied van de berenn te beschermen. Als alle belanghebbenden het nut van berenbescherming inzien, heeft het opvangen van beren veel meer zin. Bears in Mind werkt samen met lokale NGO's en betrekt altijd alle partijen om samen tot een duurzaam resultaat te komen.

Bekijk de successen

Onze doelen

Natuurbescherming

Bears in Mind speelt een adviserende rol in en verleent (financiële) steun aan natuurbeschermingsprojecten.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Berenwelzijn

Bears in Mind adviseert m.b.t. het opvangcentrum voor misbruikte beren, Het Berenbos. Daarnaast spelen wij een adviserende rol ter verbetering van bestaande opvanglocaties en steunen tegelijkertijd de bouw van nieuwe. Bears in Mind houdt de internationale meldingssite www.bearalert.org & www.largebearenclosures.com voor beren in nood actueel

Educatie/Voorlichting

Bears in Mind fungeert als kenniscentrum over beren, beerbescherming, beerwelzijn, beeropvang, beer-educatie. Wij verzorgen voorlichtingen gericht op Nederlandse toeristen die naar landen waar beren voorkomen op vakantie gaan. Daarnaast verzorgen wij educatie op (basis)scholen en voor andere geïnteresseerde groepen.

Schenk met belastingvoordeel

Wist je dat je een groot deel van je gift aan Bears In Mind terug kunt krijgen van de Belastingdienst? Dit kan door je gift vast te leggen als periodieke schenking. Een berengoed idee!

  • Ontvangt tot 49,50% terug van de belastingdienst.
  • Door je gift vast te leggen, ontvangt Bears in Mind structurele steun die we hard nodig hebben om ons werk te kunnen blijven doen.
  • Je bepaalt zelf de hoogte van je schenking.
  • Je kunt ervoor kiezen om Bears in Mind met een extra bijdrage te steunen, zonder dat het je zelf meer kost.

periodiek schenken

Snel naar:

Projecten

De projecten van Bears in Mind richten zich op drie kerngebieden: Natuurbescherming, Welzijn en Voorlichting & Educatie.

Het Berenbos

In het Berenbos krijgen beren, die mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. De de leefomgeving van de beer in het wild wordt zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beer te stimuleren.

Kom in actie

Bears in Mind en de beren steunen kan op diverse manieren. Ontdek hoe jij een steentje kan bijdragen.

Webshop

Heeft u onze webshop al ontdekt? Hier verkopen wij toffe Bears in Mind goodies! Van knuffles tot sieraden.