Home > Uncategorized > Red beren met ‘Bear Alert’

Beren in nood komen nog overal op de wereld voor; beren in een kleine kooi naast een restaurant of tankstation, beren onder erbarmelijke omstandigheden bij iemand thuis. Op het vernieuwde mobiele platform www.bearalert.org, ontwikkelt door Stichting Bears in Mind en Stiftung für Bären (Foundation for Bears) kan iedereen eenvoudig een beer-in-nood melding doen en is nu ook offline beschikbaar. Beren in schrijnende omstandigheden krijgen zo een ‘stem’.

Tien jaar geleden heeft Bears in Mind de online database ‘Bear Alert’ ontwikkeld, een belangrijke stap om het welzijn van beren te verbeteren. In deze database staat alle relevante informatie over de noodmelding én de beer. Bearalert.org is nu ook offline beschikbaar en gemakkelijk te gebruiken met je mobiel. Op mooie en afgelegen locaties heb je niet altijd mobiel bereik en met het vernieuwde platform kan men ook offline een beer in nood melden. Door het formulier op bearalert.org zo volledig mogelijk in te vullen, komen de gegevens over deze beren bij de Bears in Mind binnen en kan de stichting actie ondernemen om deze beer een beter bestaan te geven. Geregistreerde gebruikers kunnen de status van de door hen gemelde beer bijhouden. Wilt u er zeker van zijn dat wanneer het nodig blijkt, je een beer kunt melden? Kijk op Bearalert.org hoe je de melding offline op je mobiel zet.

Naast dit project, werken Bears in Mind en Foundation for Bears o.a. samen met de European Alliance of Rescue Centers and Sanctuaries (EARS), maar ook de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) en diverse andere partners om proactief het welzijn van in gevangenschap levende beren te verbeteren en waar mogelijk beren naar een geschikte omgeving te verhuizen.

Bears in Mind begon meer dan 30 jaar geleden met de missie om het lot van dansberen in Turkije en Griekenland te verbeteren en is daarmee de initiator van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen. In Het Berenbos krijgen bruine beren, die in het verleden mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. De stichting zet zich sinds de oprichting in voor beren in nood, en zal dat blijven doen. Daarnaast ondersteunt Bears in Mind financieel projecten wereldwijd om ook beren in het wild te blijven beschermen. Ga voor meer informatie over Bears in Mind, Het Berenbos, beren in nood en beerbeschermingswerk wereldwijd naar: bearsinmind.org