Koen Cuyten

Koen Cuyten

Op jonge leeftijd ontstond een passie voor de wondere wereld van wilde dieren en de natuur waarin zij leven. Tijdens zijn studie Diermanagement kwam Koen in aanraking met Het Berenbos en deed onderzoek naar de beren aldaar. Direct na zijn studie begon Koen als vrijwilliger bij de stichting en hielp met name tijdens evenementen en bij het berenwelzijnswerk. Een jaar later kreeg hij een vaste aanstelling en inmiddels werkt hij al meer dan 15 jaar als project manager.

“Enorm inspirerend, maar ook confronterend werk waarin de noodzaak om beren in nood te helpen en hun leefgebied te beschermen dagelijks benadrukt wordt. Ik wil mijn steentje bijdragen en mijn kinderen een gezonde wereld achterlaten waarin mens en dier (beer) in harmonie met elkaar kunnen leven.”

Naast het werk voor Bears in Mind is Koen ook werkzaam voor de Rewilding Foundation, waar hij samen met collega’s werkt aan projecten waarin roofdieren als luipaard en wolf een sleutelrol spelen in de bescherming en creatie van grote wildernisgebieden. In zijn vrije tijd is Koen met zijn gezin, of verkent hij de natuur vanachter een verrekijker (fanatiek vogelaar) of vanuit het zadel van zijn mountainbike.

Favoriete beer: Dadon
Favoriete project: Berenbescherming en educatie in Iran
Hobby’s: mountainbiken, reizen & wildlife fotografie