Home > Educatiecentrum Vlahi

Bears in Mind heeft diverse projecten in de regio gesteund en doet dat nu wederom met de bouw van het roofdieren educatiecentrum. De eerste fase van het educatief centrum (dat ook met steun van Bears in Mind is gebouwd) is gereed en wordt volop gebruikt. Veel leerlingen, maar ook studenten én toeristen bezoeken het centrum en leren daar van alles over de Bulgaarse natuur met daarin de bovengenoemde carnivoren. Inmiddels is er een winkel ingericht en kan de bezoeker ook iets nuttigen in het kleine café dat onlangs is gebouwd en geopend. Onlangs is ook de tweede fase van het project in gereedheid gebracht op de tweede verdieping van het centrum, waar nu een interactieve tentoonstelling geopend is over mens-dier conflicten en de oplossingen daarvoor. Daarnaast wordt een ruimte geschikt gemaakt voor het geven van workshops en houden van (kleine) symposia en moet de slaapzaal afgebouwd worden waar bezoekers van ver kunnen overnachten.

Bij het educatiecentrum is ook het verblijf voor beer Medo en berin Buya gebouwd. Diverse omstandigheden hebben ertoe geleid dat Medo & Buya moesten verhuizen. Ze leven inmiddels in een prachtig verblijf in het Noord Italiaanse Aprica. 

Een perfect voorbeeld van een oplossing voor beer-mens conflicten vormen de Karakachan herdershonden.

In de onderstaande kaart is de locatie weergegeven waar dit project zich bevindt. Klik op het Bears in Mind icoontje voor meer informatie.