Home > Canada

Biologen zijn belast met de enorme uitdaging: het beschermen van de natuur in een veranderende, door mensen gedomineerde wereld. Ze wenden zich tot nieuwe slimme technologieën om de natuur beter te begrijpen en trends te volgen.

Herkenningssoftware onwikkeld door onderzoeker Melanie Clapham

Dit nieuwe project, gefinancierd door Bears in Mind en uitgevoerd door een inheemse non-profitorganisatie genaamd Nanwakolas Council Society (NCS), werkt met deze middelen en bevordert de bescherming van beren door middel van geautomatiseerde visuele identificatie, gekoppeld aan onderzoek naar bruine beren en monitoring met behulp van inheemse kennis. Het team gebruikte eerder machine learning (AI) om software te ontwikkelen die individuele bruine beren in afbeeldingen identificeert met behulp van gezichtsherkenning. Het team is nu van plan deze software toe te passen om essentiële kennis te genereren voor het behoud van landschappen en beren. Het team werkt samen met Indigenous Guardian-programma’s van zes First Nations gemeenschappen, waarbij lokale kennis wordt gecombineerd met wetenschappelijke gegevens over individuele beren. Hierdoor wordt nieuwe ecologische kennis en een nieuwe onderzoeksmethode voor het monitoren van wilde dieren ontwikkeld.

De aanpak van het team en de open source-software zullen een reproduceerbare techniek opleveren die kan worden toegepast op andere berensoorten wereldwijd. De resultaten zullen rechtstreeks van invloed zijn op het beheer en de bescherming van bruine beren in het Southern Great Bear Rainforest – het grootste aaneengesloten gebied van gematigd kustregenwoud ter wereld, en daarom van significate internationale betekenis.

Alle afbeeldingen die hier worden gebruikt, zijn (c) BearID Project

Beren worden individueel herkent mbv AI (c) BearID project