Inktcartridges inzamelen

Inktcartridges inzamelen

Door lege inktcartridges te recyclen ontziet u niet alleen het milieu, maar genereert u ook inkomsten voor de beren! Bears in Mind werkt hiervoor samen met 123inkt.nl. Via hun website kunt u een aanvraag doen. Hieronder leest u hoe het werkt.

Het 123inkt.nl cartridge recycling programma 

Een recycle aanvraag doen
  Uw recycle aanvraag doet u voordat u uw cartridge(s) naar ons opstuurt. Via ons recycle systeem kunt u eenvoudig opzoeken of uw cartridge geschikt is voor recycling en wat de actuele vergoedingen zijn van uw lege cartridge(s). Het opzoeken van de vergoedingen kan 1) op cartridge nummer, 2) via uw printer type en 3) in uw account staat een overzicht van alle door u gekochte artikelen die u bij ons kunt recyclen. Als u nog geen klant van 123inkt.nl bent, kunt u bij het afronden van uw recycle aanvraag een account aanmaken.

Zo werkt een recycle aanvraag:
- Zoek de vergoeding van uw cartridge(s) op via een van de 3 zoekmogelijkheden;
- Vul uw recyclewagentje met de lege cartridge(s) die u wilt recyclen;
- Log in zodat we uw zending na ontvangst kunnen verwerken;
- Selecteer of u de vergoeding van uw cartridges als tegoed wenst of wilt doneren aan een goed doel;
- De verzendinstructies ontvangt u per e-mail na afronding van uw aanvraag;
- Verstuur uw cartridge(s) gratis naar 123inkt.nl;
- Zodra wij uw cartridges(s) hebben ontvangen en verwerkt ontvangt u een bevestiging per e-mail.
 
Kiezen voor korting of een donatie
  De vergoeding van uw lege cartridge(s) kunt u gebruiken als korting op uw volgende 123inkt.nl bestelling. Bij het afronden van uw bestelling wordt dit automatisch verrekend in uw winkelwagentje. U kunt er ook voor kiezen om de vergoeding aan een door uzelf gekozen goed doel te doneren.
 
Lege cartridges opsturen
  Het versturen van lege cartridges is gratis. Dit kan met een 123inkt retourzakje of als pakketje met een 123inkt verzendlabel. Tijdens het invullen van uw recycle aanvraag kunt u selecteren of u een 123inkt retourzakje heeft. Als u geen retourzakje heeft of als uw lege cartridge(s) niet in een retourzakje passen kiest u voor de optie verzendlabel. U ontvangt dan een speciaal verzendlabel zodat u de cartridge(s) als pakketje gratis aan ons kunt versturen. 
 
De status van een recycle aanvraag
  Na het versturen van uw lege cartridge(s) kunt u in uw 123inkt.nl account de status inzien. U ontvangt uiteraard per e-mail een bevestiging van ontvangst en verwerking van uw zending. Een tegoed blijft twaalf maanden geldig.