Educatie India

2004 - 2008
India

> Indiase bevolking bewust maken van het leed dat de beren wordt aangedaan

Financiële bijdrage

Het dansberen probleem in India is groot. Meer dan duizend dansberen worden voor straat optredens misbruikt. Vaak worden voor dergelijke optredens jonge lippenberen uit het wild gevangen. Zoo Outreach Organisation (ZOO) richt zich met name op voorlichting aan en educatie van de bevolking om hen zo bewust te maken van het leed dat de beren wordt aangedaan door deze eeuwenoude, wrede traditie. Sinds 2002 ontwikkelt de organisatie, met gelden van Bears in Mind, lespakketten die naar scholen, musea en dierentuinen worden gestuurd.

Omschrijving project

ZOO werkt aan natuurbeschermingseducatie in dierentuinen, musea en op scholen. Het laatste educatie project van ZOO Outreach dat door Bears in Mind financieel ondersteund is, betrof een handleiding voor docenten op scholen en educatieve medewerkers van dierentuinen (2008 - 2009). Dit lespakket bestaat uit allerlei educatieve spelletjes, T-shirts, maskers, stickers en posters. Uiteraard zit er een informatiepakket bij, dat uitleg geeft over de bedreigingen waaraan de bruine beer, de lippenbeer, de Aziatische zwarte beer en de Maleise beer blootstaan. India is het enige land op de wereld waar vier verschillende soorten beren voorkomen in het wild!

Het belang van educatie
ZOO Outreach is zeer vooruitstrevend in educatie over beren. Bears in Mind onderstreept het belang van educatie om te komen tot optimale bescherming van de bruine beer. Daarom steunt zij de Indiase organisatie ZOO met haar educatiewerk in India.

Partners

ZOO Outreach