Berenopvang Servië

2011 - heden
Servië

> een beter leven voor beren in gevangenschap

Financiële bijdrage

Bears in Mind steunt de Servische dierbeschermingsorganisatie ARKA sinds 2002 (zie Project: Driepoot Servië). Om het leven van de beren in het opvangcentrum van Banostor zo aangenaam mogelijk te maken, financiert Bears in Mind de renovatie en uitbreiding van de verblijven en de bouw van een zwemvijver. Aanpassingen aan het verblijf zijn hard nodig en maken de dagelijkse verzorging van de beren een stuk gemakkelijker.

Berenopvang Servië

Omschrijving project

Op diverse plaatsen zijn schuifdeuren gemaakt zodat de verblijven onderling aan elkaar gekoppeld kunnen worden en het dagelijks management van de beren gemakkelijker is. Het dak was op diverse plaatsen verrot en is vervangen. Het buitenverblijf van de beren wordt uitgebreidt in 2017 - 2018.

Het opvangcentrum van Banostor
Op dit moment leven er vier ex-dansberen in Banostor en ze maken het goed. Het doel van ARKA is om het opvangcentrum verder uit te breiden zodat het plaats kan bieden aan nog meer beren en andere wilde dieren die opvang nodig hebben. Op termijn zal er ook een bezoekerscentrum gebouwd worden.  

In de onderstaande kaart is de locatie weergegeven waar dit project zich bevindt. Klik op het Bears in Mind icoontje voor meer informatie.

Partners

ARKA