Igor

Igor
Geslacht M
Geboren 2003 (schatting)
Herkomst Georgië
Berenbosbewoner sinds 29 april 2007


Herkenbaar aan: Igor heeft een opvallende witte kraag. Sommige bruine beren hebben deze kraag als ze klein zijn, maar normaal verdwijnt hij na ongeveer een jaar. Bij Igor is hij echter blijven zitten.

Geschiedenis: Samen met Duuk en Diesel zat Igor in een gesloten dierentuin in Rustavi, Georgië. Voor alle andere dieren in de dierentuin was een nieuw verblijf gevonden, alleen voor de beren was er geen oplossing. Omdat de eigenaar de financiële middelen niet had om de dieren te blijven verzorgen, zag hij geen andere uitweg dan de dieren in te laten slapen. Gelukkig werd op het laatste moment contact gezocht met Bears in Mind, die de beren graag op wilde vangen. Zo zijn ze 29 april 2007 naar Nederland gevlogen en aangekomen in Het Berenbos.

Bijzonderheden: Igor dankt zijn naam aan de hoofdpersoon uit het kinderboek Igor. Dit boek is geschreven door Rindert Kromhout. Bears in Mind was zo onder de indruk van dit mooie boek, dat één van de beren uit Georgië de naam ‘Igor’ heeft gekregen. Een anonieme berenbeschermer heeft de adoptie van beer Igor met ingang van 1 maart 2020 voor weer een jaar lang verlengd!