Home > Uncategorized > Dag van de Beer 2024

Op zondag 2 juni vieren we de ‘Dag van de Beer’! Hét evenement georganiseerd door Bears in Mind voor al onze berenbeschermers! Tussen 12.00 en 16.00 uur zullen er in en rondom Het Berenbos gezellige activiteiten georganiseerd worden.

Karpatica, het plein vóór de ingang van Het Berenbos 

 • Bingo 
  Krijg bij de ingang van Het Berenbos je bingo kaart en ga op avontuur! De antwoorden op de vragen en opdrachten vind je in en rondom Het Berenbos. Laat je volle bingo kaart controleren bij de spelletjes kraam in de Burcht.  
 • Schminken 
  Voor alle berenvrienden: laat je omtoveren tot een echte beer voordat je Het Berenbos ingaat. Je moet wel heel eventjes stil kunnen zitten… 

Burcht, het plein in Het Berenbos: 

 • Voerpakketjes maken (12.00 tot 15.00 uur) 
  Dit is je kans om de beren te mogen voeren! Dat mag anders nooit! Maar; wat eten beren eigenlijk? Leer alles over het Natuurlijk Voedselprogramma en je mag je eigen pakketje samenstellen voor de beren, wat je later die dag (14.30) zélf mag voeren aan de beren onder begeleiding van een dierverzorger!  
 • Voedertijd beren (14.30 uur) 
  Een dierverzorger neemt alle makers van de voedpakketjes mee naar Het Berenbos.  
 • Spelletjes en Berenmasker maken 
  Berenmemorie of het ijsbeerspel, vis het dieet van de beren bij elkaar, gooi de bedreigingen van de beer om, en nog veel beer leuks. Knip en kleur je eigen masker en tover jezelf om tot een heuse beer! 
 • Berenbroodjes (tot ze op zijn) 
  Ook dit jaar zijn ze er weer, de heerlijke ‘Berenbroodjes’ van bakker Van Ledden van bakkerij ’t Haverland uit Veenendaal. Gezond en lekker! 

Observatiepost Maleise beren, na de uitgang van Het Berenbos 

 • Knuffel gezondheidscheck 
  Neem je teddybeer of ander knuffeldier mee naar de Dag van de Beer voor een gezondheidscheck! Een superlieve Berenbos dokter staat klaar om je knuffel goed te onderzoeken.  
 • Schedels en Skeletten 
  Je kan pas echt zien hoe groot een beer is door naar zijn skelet te kijken. Of ontdek hoe hun tanden eruitzien en waarom ze zo sterk zijn! Ontdek super interessante feitjes over beren aan de hand van schedels en skeletten. 

Voor een aantal activiteiten vragen we een kleine gift, dit gaat direct naar de bescherming van beren wereldwijd.

Dit evenement vindt plaats rondom Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark, Rhenen.

De Dag van de Beer werd voorheen Berefeest genoemd. De vrijkaartjes die onze donateurs krijgen zijn dus voor dit feest te gebruiken.

Tijdens dit event worden foto’s gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je toestemming om beelden waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.