Home > Uncategorized > Het Echte Leven in de Dierentuin

http://www.bearsinmind.org/Uploaded_files/Zelf/HELIDD_promo2020.mp4

Sinds het einde van de vorige serie is er veel gebeurd in de dierentuin. Ook dit gloednieuwe seizoen belooft weer veel hartverwarmende avonturen met soms een bikkelharde strijd, maar tevens opbloeiende relaties en nieuw leven.

In aflevering 1 begint beer Mincho in Het Berenbos ook aan een nieuw leven: na een gezondheidstest krijgt hij ‘een duwtje in de rug’ waardoor hij leert zich als een echte beer te gedragen. Ook reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya en hun jong schitteren als de grote sterren van de dierentuin. Hun verhaal, van paring tot dracht tot geboorte en kraamholtijd, is een belangrijk onderdeel van de tweede serie van Het echte leven in de dierentuin. Maar er is achter de schermen, ’s nachts en in verborgen hoekjes nog veel meer dierenleven te bewonderen. Het vaak wonderlijke en verrassende gedrag wordt dag en nacht vastgelegd met talloze verborgen camera’s om te laten zien wat zich allemaal afspeelt in de dierentuin.

De makers zijn er technisch in geslaagd om de kijker dit seizoen een nog beter kijkje achter de schermen te gunnen. “We vertellen wekelijks in de serie wat zich achter de schermen afspeelt en werken dagelijks aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek.” Het Echte Leven in de Dierentuin is een coproductie van de NTR en ICP en wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Bears in Mind.

Uitzending: wekelijks, vanaf zaterdag 6 juni t/m 11 juli, om 20.30 uur op NPO1.