Home > Uncategorized > Berefeest 25 augustus 2019

Dit jaar vond het Berefeest van Bears in Mind opnieuw plaats tijdens een zonovergoten dag met tropische temperaturen. Het hield de vele berenfans niet tegen, en in groten getale kwamen ze genieten van alle activiteiten in en rond Het Berenbos.

Het thema dit jaar was ‘Beren en bijen’, en in Karpatica kon al direct een bijenhotel worden gebouwd. In korte tijd werd een bloempot met behulp van leem, bamboe stengels, wat blaadjes en een simpel stukje touw omgetoverd tot een bijenoase. In de burcht kon men éénjarige akkerbloemen kopen om de wilde bijen te helpen, en er was een fantastische stand van kwekerij De Bolderik met de meest uiteenlopende biologisch gekweekte zaden. Daarnaast gaf imker Cor Vernooij uitleg over het leven van de honingbij. Vele bezoekers luisterden gebiologeerd naar de enthousiaste verhalen van Cor en kochten ook een potje honing.

Bears in Mind gaf informatie over het project ‘The Bears and the bees’, waarmee bijenkolonies in Slowakije worden beschermd tegen de beren, en de lokale bevolking begrip leert op te brengen voor de beren.

Om 15:00 uur was het tijd voor het voeren van de zelfgemaakte berenhapjes. Een heel team dierverzorgers, onder leiding van TV-persoonlijkheid Dorine, begeleidde alle kinderen naar de brug van Het Berenbos. Daar werden alle met honing, pindakaas en zaadjes gevulde dennenappels aan de beren gevoerd. Vooral Björna zat vol ongeduld te wachten tot ze de honing van de dennenappels kon likken.

Spindoctor Spitsmuis maakte iedereen enthousiast met de grote ‘Beren en Bijen Quiz’. En daar kon je nog wat van leren ook! Verder kochten veel mensen prachtige knuffels en andere producten waarmee de beren direct gesteund werden. De bekende Berebroodjes van bakker Van Ledden van Bakkerij ’t Haverland uit Veenendaal waren er ook weer. Elk jaar maakt de bakker deze overheerlijke broodjes, en dit keer deed hij dat zelfs in zijn vakantie!

De spelletjes zoals het ringwerpen waren drukbezet, en er werden flink wat buttons gemaakt. En hoewel de temperatuur ’s middags boven de 30 graden uitkwam, liepen ook de Fursuiters door Het Berenbos. Vele mensen gingen met deze zachte vrienden op de foto. Om het af te ronden kon je ook nog prachtig geschminkt worden.

Wij danken iedereen die aan dit Berefeest heeft meegewerkt, het was een beregezellige dag!

[Slideshow-berefeest2019augustus]