Home > Uncategorized > Het Berenbos neemt afscheid van beer Keta

Beer Keta is in juni 2015 gered uit het voormalig fokstation voor de jacht in Bulgarije, Kormisosh. Een leven onder erbarmelijke omstandigheden in een betonnen hel. Samen met Mincho is ze in 2015 naar Het Berenbos gekomen waar ze in de semi-natuurlijke omgeving rustig en zorgeloos verder kon leven.

In de jaren in Het Berenbos is ze een rustige beer gebleven die dol is op vlees; ze kon niet wachten tot haar verzorgers kwamen met haar favoriete kostje. Ook op de potten honing die adoptie-ouder mevrouw Vis meenam was ze dol. Vanwege haar getraumatiseerde verleden voelde ze zich het meest veilig in haar eigen stukje bos, in de buurt van het binnenverblijf achterin Het Berenbos.

Keta is begin augustus medisch onderzocht en de scans lieten veel artrose en botdegenatie in de nekregio zien en daarnaast een bijna verdwenen tussenwervelschijf in de ruggengraat. Deze aandoeningen veroorzaken veel pijn en zijn niet te genezen. Om haar een verdere lijdensweg te besparen is de beslissing genomen om Keta vredig in te laten slapen.

Keta heeft nog mogen schitteren in de televisieserie “Het echte leven in de dierentuin” van NPO1 en we zijn blij dat we haar een rustig pensioen in Het Berenbos hebben kunnen geven.

Zij heeft de respectabele leeftijd bereikt van 31 jaar.