Home > Uncategorized > Winnaar Bears in Mind Award 2019

Op donderdag 23 mei was het tijd voor de tweede editie van de Bears in Mind Award. Vanaf 19:00 verzamelden de gasten zich in het prachtige Pandasia in Ouwehands Dierenpark. Om 19:30 uur begon het evenement, waarbij duidelijk zou worden wie van de vier genomineerde kandidaten naar huis zou gaan met de ‘Golden Bora’, en zich tot ‘Berenbeschermer van het jaar’ kon laten kronen. Alle vier de kandidaten zijn doorgewinterde berenbeschermers die zich op diverse manieren hebben ingezet voor de bescherming van beren en hun habitat. De kandidaten waren Hans Heikamp, Arnold van Hooft, Wanda en Jacques Beemsterboer en de heer Van Emst. De geplande gastvrouw van de avond, Bibi Dumon Tak kon er helaas niet bij zijn doordat haar hond doodziek was. Na een slopende dag waarin de hond gelukkig stabiel werd, had Bibi simpelweg geen tijd meer om op tijd aanwezig te zijn. Maar volgend jaar is Bibi er gewoon weer bij! Na een welkomstwoord door de voorzitter van het bestuur van Bears in Mind, Ton Dorresteijn, was het tijd voor speciale gast Anna Gimbrere. In een inspirerend betoog nam zij de bezoekers mee op een reis over het ontstaan van de aarde en haar bewoners en ging zij in op het gevolg van de ‘astronautenblik’, die onze perceptie van de aarde een nieuwe wending gaf, en voor het eerst de enorme kwetsbaarheid van deze kleine en unieke planeet zichtbaar maakte. Na haar enthousiaste betoog werden de kandidaten nog één keer voor het voetlicht gebracht. De door de juryleden uitgedeelde punten gecombineerd met de publieksstemmen via de Bears in Mind website leverden de uiteindelijke winnaar op: de heer Van Emst bleek de ‘Berenbeschermer van het jaar 2019’ te zijn. Maar eigenlijk zaten er vier winnaars te stralen, waarvan er één ook nog eens de Golden Bora ontving. Dankzij de steun van de trotse hoofdsponsor Themelion B.V. kan de Bears in Mind Award ook de komende jaren worden georganiseerd. Arjen Brandon van Themelion bekende aan het einde van de uitreiking een echte berenvriend te zijn, en benadrukte het belang van de Europese Unie in relatie tot de bescherming van beren en de wilde natuur. Na afloop van de uitreiking was het tijd voor een borrel met hapjes die werd begeleid door de warme klanken van Die Flegel. Dank aan iedereen die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!

[Slideshow-bim-award-2019]