Home > Uncategorized > Bruine beer in Portugal gesignaleerd

In Nederland rukt de wolf op, maar ook de beer breidt zijn territorium uit. In het noordoosten van Portugal is voor het eerst in 200 jaar een beer gesignaleerd. De laatste Portugese beer werd in 1843 gedood, in het noordwesten van het land. De melding van de beer is verspreid door het Portugese Instituut voor Natuurbehoud (ICNF). Het gaat om een beer die vanuit Spanje de grens is overgestoken. Het dier is gespot in natuurpark Montesinho, op ongeveer 20 kilometer van de grens. In Noord-Spanje leven in de Cantabrische bergen ongeveer 300 beren. De beer die in Portugal is waargenomen, is waarschijnlijk een jong mannetje dat op zoek is naar een territorium, voedsel en een vrouwtjesbeer. De signalering betekent natuurlijk nog niet dat de beer zich weer in Portugal gevestigd heeft, maar is een duidelijke indicatie dat de kans groot is dat dit in de toekomst gaat gebeuren.