Home > Uncategorized > Berefeest 26 augustus 2018

Wat een geluk hadden we met het weer tijdens deze editie van het Berefeest, want het bleef de hele dag droog en de zon liet zich ook van zijn beste kant zien. Het werd niet alleen een heel mooie dag, maar het was ook gezellig druk. Alle bezoekers vermaakten zich in de burcht van Het Berenbos en bij Karpatica, voor de ingang van Het Berenbos. Kinderen lieten zich schminken tot beer, tijger of superheld en deden spelletjes zoals ring werpen, blikken gooien en memorie. Dankzij een aantal trouwe berenbeschermers waren er een heleboel prachtige teddyberen te koop, die aan het einde van de dag bijna allemaal verkocht waren. De imker was er ook om te vertellen over honing en bijen, en kinderen konden kaarsen maken van bijenwas. De befaamde Berenbroodjes van Bakker Van Ledden van Bakkerij ’t Haverland uit Veenendaal ontbraken natuurlijk ook niet. Deze editie was lokale zender Regio 90 ook aanwezig om verslag doen. Diverse berenbeschermers werden geïnterviewd, tussendoor klonk er swingende muziek en er was ook nog een fantastisch optreden van Ray Klaassen. In Karpatica konden kinderen een echte gipsen pootafdruk maken en genieten van de show van performer Jeroen Schipper, ‘Beer en de Honingboom’. Aansluitend aan elke show was er een kleurwedstrijd waarbij kinderen het boek van ‘Beer en de Honingboom’ konden winnen. Verder leefden de kinderen zich helemaal uit bij het maken van overheerlijke berenhapjes. Onder leiding van avonturier Toendra Tony werden de hapjes later op de dag aan de wolven en de beren gevoerd. De wolven hadden dit nog nooit meegemaakt. Ze rolden over de dennenappels heen en begonnen er zelfs van te eten. De beren lieten zich echter niet teveel afleiden en smulden van de met honing, pindakaas en nootjes gevulde dennenappels. Ook de kraam van De Lachende Poffer, voor het Jungle restaurant, deed mee met het Berefeest; van elke verkochte portie overheerlijke poffertjes ging een hele euro naar Het Berenbos. Een geweldige actie, en de poffertjes vonden gretig aftrek. Wij bedanken alle berenbeschermers die zich voor het Berefeest hebben ingezet en er een bereleuke dag van hebben gemaakt!

[Slideshow-berefeest2018augustus]