Home > Uncategorized > Veiling Bronbeek

In het prachtige Museum Bronbeek werd op woensdag 13 juni de benefietveiling gehouden in het kader van ‘Operation Mackenzie’. De actie ‘Operation Mackenzie’ is opgezet door veteraan Colin Bal om beren in Bosnië te helpen. Samen met zijn voormalige peloton heeft hij al op vele manieren geld ingezameld. Colin hoopt dat Operation Mackenzie uiteindelijk leidt tot de bouw van een Berenbos in Bosnië. De veilingitems liepen uiteen van een door Guus Meeuwis gesigneerde CD, een door Dafne Schipper gesigneerd T-shirt, een rondleidng door Het Berenbos tot een lezing op maat door speciale gast Majoor Marco Kroon RMWO. De veiling werd geleid door gerenommeerd veilingmeester Frank Buunk. Twee studentes van de Futue for Nature Academy hielpen bij het registreren en afhandelen van de vele biedingen. De veiling kwam tot stand met de hulp van Stichting Veteranen Kunst en Nationaal Comité Veteranendag. Voor het opzetten van Operation Mackenzie zijn Colin Bal en zijn peloton genomineerd voor de Bears in Mind Award. Tijdens de Veteranendag op 30 juni overhandigt majoor Marco Kroon samen met Colin een cheque aan Bears in Mind.

[Slideshow-veilingbronbeek]