Home > Uncategorized > Traktaties voor de beren

Dit jaar bestaat Bears in Mind 25 jaar. Om deze mijlpaal te vieren organiseert de stichting onder andere de Bears in Mind Award op vrijdag 22 juni. Maar ook de beren in Het Berenbos kunnen rekenen op een feestdag; vandaag kregen zij speciaal geselecteerde ‘berelekkere’ hapjes. De beren krijgen al een gebalanceerd dieet, dat is gebaseerd op de voeding van beren in het wild. Maar tijdens het jubileumjaar is het ook voor de beren feest. Het is niet alleen leuk en lekker, maar verrijking stimuleert ook het natuurlijke gedrag van de beren. Opvallend genoeg kregen de beren maar geen genoeg van het zaagsel dat ook in het bos was gestrooid. Met name Björna werd helemaal wild en rolde vol enthousiasme door het zaagsel heen.

Veteraan Colin Bal kwam ook langs om te helpen tijdens het voeren. Colin heeft de actie ‘Operation Mackenzie’ opgezet om beren in Bosnië te helpen. Samen met zijn voormalige peloton heeft hij al op vele manieren geld ingezameld. Colin is blij dat hij op deze manier de beren in Het Berenbos kan verwennen, en hoopt dat Operation Mackenzie uiteindelijk leidt tot de bouw van een Berenbos in Bosnië. Operation Mackenzie is nog niet afgerond, want op woensdag 13 juni heeft Colin een benefietveiling georganiseerd in Bronbeek te Arnhem. Voor het opzetten van Operation Mackenzie zijn Colin Bal en zijn peloton genomineerd voor de Bears in Mind Award.

[Slideshow-verrijkingberen]