Home > Uncategorized > Beer Niki is overleden

Beer Niki, die al sinds 1994 in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen woonde, is overleden. Omdat ze steeds moeizamer liep is ze op 18 april medisch onderzocht. De scans lieten zien dat ze versleten knieën en vergaande slijtage aan de lendenwervels had. Helaas is dit niet te genezen en zeer pijnlijk. Daarom is de beslissing genomen om Niki in te laten slapen.

Een markante beer

Niki werd geboren in een Duitse dierentuin die geen plek voor haar had. Ze stond op het punt om met een dodelijke injectie afgemaakt te worden. Gelukkig is het dankzij enkele fanatieke Duitse dierenbeschermers nooit zover gekomen en kwam Niki naar Het Berenbos. Niki was dol op eten, en ze wist altijd precies waar haar favoriete hapjes lagen. Dankzij haar lichtblonde vacht en onmiskenbare ‘pruillipje’ was Niki goed te herkennen. Ze zal erg gemist worden, maar we zijn blij dat ze meer dan 20 jaar een prachtig leven in Het Berenbos heeft gehad. Niki is 26 jaar oud geworden.