Home > Uncategorized > Berefeest 27 augustus 2017

Tijdens het Berefeest in mei was het weer al fantastisch, en ook op zondag 27 augustus werd het Berefeest gezegend met prachtig weer. En op zo’n mooie zomerse dag is het natuurlijk een geweldig idee om naar de dierentuin te gaan om het Berefeest mee te maken. Vele gezellige kraampjes stonden in de burcht midden in Het Berenbos, waar jong en oud zich konden vermaken. Ringwerpen, de ijsbeer voeren, buttons maken en blikken gooien vormden enkele uitdagingen voor de (jonge) bezoekers. De befaamde berebroodjes van bakker Van Ledden uit Veenendaal vielen weer bijzonder in de smaak, en al voor het einde van het Berefeest waren alle broodjes verkocht. In Karpatica, bij de ingang van Het Berenbos, konden de kinderen echte berehapjes maken; dennenappels gevuld met honing, pindakaas en nootjes. Dat gebeurde op bijzonder creatieve wijze! Aan het einde van de dag werden de hapjes onder begeleiding van Toendra Tony en twee deskundige berenverzorgers  aan de beren gevoerd, die de lekkere hapjes binnen korte tijd soldaat maakten. Zelfs beer Keta, die helemaal bij de uitgang van Het Berenbos lag te slapen, werd getrakteerd op een snack, en hier genoot ze enorm van! Naast de berehapjes liet sporendeskundige Michel Grobbe kinderen pootafdrukken maken van gips. Een hele operatie, maar de resultaten mochten er zijn. Het was zondag weer beregezellig en wij hopen dat iedereen genoten heeft van het Berefeest!

[Slideshow-berefeest2017augustus]