Home > Uncategorized > Beer Mascha overleden

Beer Mascha, de voormalige dansbeer die al sinds 1994 in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen woonde, is overleden. Omdat ze erg moeizaam liep is zij medisch onderzocht. De scans lieten zien dat ze zeer versleten ellebogen en knieën had. Helaas is dit niet te genezen. Om haar een lijdensweg te besparen is de beslissing genomen om Mascha in te laten slapen.

Mascha vormde samen met beer Batir een grote attractie van het Russisch Staatscircus van Moskou. Mascha werd dag in dag uit gemuilkorfd en met een zweep de circusbühne ingejaagd om haar acts op te voeren. Toen het circus in 1994 naar Nederland kwam regende het klachten over de beren, die vervolgens in beslag werden genomen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Na korte tijd elders te zijn opgevangen, kwamen Batir en Mascha samen met Niki in mei 1994 naar Het Berenbos. Met haar volle chocoladebruine vacht, ronde oren en blinde oog was Mascha een markante verschijning in Het Berenbos. Ouwehands Dierenpark en stichting Bears in Mind zijn blij dat ze meer dan 20 jaar een prachtig leven in Het Berenbos heeft gehad.