Home > Uncategorized > Berefeest 27 mei 2017

Wat was het warm, zaterdag 27 mei! De tropische temperaturen deerden de bezoekers van het Berefeest gelukkig niet, het werd weer een beregezellige dag! Vele leuke kraampjes sierden de burcht midden in Het Berenbos, waar jong en oud zich konden vermaken. Ringwerpen, vissen en blikken gooien vormden enkele uitdagingen voor de (jonge) bezoekers. In Karpatica, bij de ingang van Het Berenbos, fabriceerden kinderen echte berehapjes; dennenappels gevuld met honing, pindakaas en nootjes. Aan het einde van de dag werden de hapjes onder begeleiding van berenverzorger Henk aan de beren gevoerd, die de heerlijke snacks wel op waarde wisten te schatten. Alle honing, pindakaas en nootjes werd gulzig van de dennenappels gelikt. Imker Gerard Weterings en zijn vrouw brachten weer overheerlijke honing mee en vertelden veel over bijen en honing. Daarnaast konden de kinderen kaarsen van bijenwas maken en versieren. De inmiddels klassieke Berebroodjes van bakkerij ‘t Haverland uit Veenendaal waren natuurlijk ook weer van de partij. Avonturier Jungle Jack, net terug van een avontuur in de jungle, trakteerde de bezoekers op veel dierenweetjes, voerde de Maleise beren en strooide kwistig met moeilijke Berenquiz-vragen. Vanwege gezondheidsproblemen kon Bears in Mind partner Gabriella Fredriksson helaas niet komen vertellen over de Maleise beren. Gelukkig herstelt ze voorspoedig.

[Slideshow-berefeest2017mei]