Home > Uncategorized > Kerst voor Maleise beren

Deze kerst was wel heel speciaal voor de twee Maleise beren Cindy en Linh die in 2016 in Het Berenbos zijn komen wonen. Dit was de eerste kerst voor deze twee beren in Ouwehands Dierenpark. Hier leven ze in een prachtig gedeelte van Het Berenbos. Na jaren onder slechte omstandigheden te hebben gewoond kunnen ze nu de grote bomen in hun verblijf beklimmen. Soms zie je alleen een zwarte stip, hoog in de boom. Maleise beren (ook wel honingbeer of sun bear genoemd) zijn goede klimmers, dankzij hun scherpe, lange nagels, de vorm van hun poten en hun kleine lichaam.

Deze keer werden die lange nagels gebruikt om de kerstcadeautjes uit te pakken. Cindy en Linh hadden ieder hun eigen kerstboom, met pakjes eronder en gekleurde ballen in de takken. Dierverzorger Dorine en Annemarie van Bears in Mind hadden de verrassingen gemaakt en volgestopt met verse vruchten, meelwormen en kokosnoten. Met hulp van dierverzorger Henk werden de bomen in het verblijf geplaatst en niet lang daarna kwamen Cindy en Linh naar buiten. Al wonen ze al jaren bij elkaar, ze zijn niet de beste maatjes dus ze kregen ieder hun eigen boom om ruzie te voorkomen.

Cindy maakte ieder pakje voorzichtig open en genoot van al het lekkere eten terwijl Linh wat minder geduld had en al snel alle pakjes open had gescheurd. Een heerlijke meloen werd zelfs genegeerd hoewel een lekkere peer wel snel werd opgegeten. Linh was ook nieuwsgierig geworden naar de boom van Cindy en had binnen korte tijd ook daar alles opengescheurd. De kokosnoot werd als laatst behendig in haar voorpoot mee naar het klimplatform genomen. Wat een verbetering van hun leven!