Home > Uncategorized > Nieuwe directeur Annemarie Weegenaar

Per 10 november 2016 is Annemarie Weegenaar begonnen als nieuwe directeur van Bears in Mind. Scheidend directeur José Kok werkt nu als Manager Zoölogie, Onderzoek & Educatie voor Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Annemarie Weegenaar
Na 17 jaar in Azië actief te zijn geweest, is Annemarie Weegenaar onlangs naar Nederland teruggekeerd. Haar passie voor beren begon met een gedragsstudie van ijsberen en in Indonesië en Maleisië heeft zij gewerkt met Maleise beren. De afgelopen 10 jaar is zij actief geweest voor Animals Asia, de door Jill Robinson in 1998 opgerichte dierenwelzijnsorganisatie. In Vietnam stuurde zij een team aan dat direct betrokken was bij de opvang en rehabilitatie van zwaar getraumatiseerde beren, die bevrijd waren uit de verschrikkelijke beerboerderijen, waar (Aziatische zwarte) beren omwille van hun gal in kleine kooien zitten opgesloten. Hun gal wordt afgetapt, voor gebruik in Traditionele Medicijnen.

"Het Berenbos en de overige projecten van Bears in Mind zijn erg inspirerend en ik verheug mij erop om samen met een ervaren en enthousiast team beren in het wild en beren in nood te helpen.", aldus de kersverse directeur.