Home > Uncategorized > Dag van de Natuur

Dinsdag 4 oktober vond de jaarlijkse grote veiling van natuurbelevenissen, de Dag van de Natuur, weer plaats in Burgers’ Zoo. Het was alweer de zesde editie van dit succesvolle evenement. Leden van de natuurbeschermingsclub GlobeGuards hebben voor deze veiling waardevolle natuurbelevenissen ter beschikking gesteld. De items van deze veiling liepen uiteen van een tocht door natuurgebied Vaia Brava om gieren te kijken, tot een exclusieve ontmoeting met Jane Goodall. Interim-voorzitter van de GlobeGuards, Piet Wit, verwelkomde alle gasten en bedankte oud-voorzitter Hans Nieukerke voor zijn geweldige werk. Eregast Saba Douglas-Hamilton trakteerde alle deelnemers op een vurig pleidooi voor de bescherming van de natuur en olifanten in het bijzonder. Veilingmeester Frank Buunk viel op het laatste moment in voor de zieke Willem Reimers en wist met veel humor de items perfect aan de man te brengen. Bears in Mind nam deel met de onderdelen ‘Beren observeren in Finland’ en ‘Dineren met de beren’. Daarnaast boden Jacques en Wanda Beemsterboer van de Nadine Foundation enkele exemplaren van het boek over hun dochter Nadine aan. Alle items werden voor een mooi bedrag verkocht.

Bears in Mind dankt alle deelnemers voor hun aanwezigheid en gulle giften, en in het bijzonder Jacques en Wanda Beemsterboer. Hun spontane actie was werkelijk hartverwarmend. Ook dank aan Alex van Hooff en Saba Douglas-Hamilton voor hun enthousiaste medewerking.

Meer informatie over de GlobeGuards vindt op www.globeguards.nl

Meer informatie over de Nadine Foundation vindt op www.nadinefoundation.nl