Home > Uncategorized > Berefeest zaterdag 27 augustus

In samenwerking met Ouwehands Dierenpark Rhenen organiseerde Bears in Mind op zaterdag 27 augustus weer het Berefeest. De burcht midden in Het Berenbos stond vol met kraampjes waar jong en oud zich konden vermaken. Ringwerpen, vissen en blikken gooien vormden enkele uitdagingen voor de (jonge) bezoekers, naast  het maken van heuse berehapjes (dennenappels gevuld met honing, pindakaas en nootjes). Imker Gerard Weterings en zijn vrouw brachten weer overheerlijke honing mee en vertelden veel over bijen en honing. Daarnaast konden de kinderen kaarsen van bijenwas versieren. De leuke spulletjes bij de kraampjes vonden gretig aftrek, net als de inmiddels klassieke Berebroodjes van bakkerij 't Haverland uit Veenendaal. Avonturier Jungle Jack had in zijn overvolle agenda een gaatje vrij kunnen maken om deze dag te komen helpen, en strooide kwistig met moeilijke Berenquiz-vragen, was bij de Meet & Greet samen met dierenverzorger Mike, en begeleidde alle kinderen tijdens het voeren van de berehapjes. De beren wisten die heerlijke snacks wel op waarde te schatten, en likten alle honing, pindakaas en nootjes van de dennenappels. In Karpatica namen veel bezoekers deel aan de prijsvraag: 'Hoeveel gram wegen de wortels in de mand?' Ook de film 'Kruip in de huid van beer Duuk' kon op veel belangstelling rekenen, en menig bezoeker verbaasde zich over de prachtige beelden die beer Duuk met zijn kraag met camera gefilmd had. Ook bij de pas geopende Observatiepost was het lekker druk. Beer Mackenzie heeft hier een passende plek gekregen, en velen waardeerden dit eerbetoon aan de voormalige baas van Het Berenbos. Het prachtige weer vormde de spreekwoordelijke kers op de taart. Kortom, een beregoede dag!

[Slideshow-berefeest2016augustus]