Home > Uncategorized > Observatiepost Berenbos geopend!

Zojuist is de nieuwe observatiepost aan de rand van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark feestelijk geopend!

De opening werd ingeleid door Bamboo Bill, waarna José Kok (directeur Bears in Mind) en Robin de Lange (directeur Ouwehands Dierenpark) het lint doorknipten.

De observatiepost is een educatieve ruimte. Door een enorme ruit heeft de bezoeker uniek uitzicht op Het Berenbos. Er allerlei informatie te vinden over de bruine beer, de dieren uit zijn leefgebied en over de Maleise beer die een tijdelijk onderkomen heeft gekregen in Het Berenbos.

ONDERZOEK
De observatiepost is niet alleen toegankelijk voor bezoekers, maar wordt tevens gebruikt door de onderzoeker van Ouwehands Dierenpark. Daarnaast biedt Ouwehands Dierenpark jaarlijks onderzoeksplaatsen voor universitaire studenten aan. Ook zij kunnen van deze ruimte gebruik gaan maken.

BERENBOS-ICOON
Eén van de eerste Berenbos-bewoners, beer Mackenzie, heeft een symbolische ereplaats in de observatiepost gekregen. Mackenzie leefde het langst in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark en is vorig jaar overleden. Hij is als opgezette beer teruggekeerd en zijn skelet wordt gebruikt voor educatieve doeleinden.

BEREFEEST
Tijdens het Berefeest komende zaterdag 27 augustus is de observatiepost uiteraard ook toegankelijk. Tijdens dit familie-evenement staat Ouwehands Dierenpark in het teken van de beren. Kinderen kunnen zich laten schminken als beer, meedoen aan diverse berenspellen en hun eigen berenhapje maken die later aan de beren wordt gevoerd.