Home > Uncategorized > Beer populaties in Laos onder druk

Onze partner Free the Bears heeft ons een veronturstend bericht gestuurd over de mogelijke sterke stijging van het aantal bear farms in Laos. Het artikel is gepubliceerd op de website van National Geographic en uitgevoerd door hun 'Special Investigations Unit'. De sluiting van bear farms in buurland Vietnam, in combinatie met een gebrek aan wetshandhaving, vormen een serieuze bedreiging voor de populaties beren die in het wild leven. Stropers en handelaren halen steeds meer beren uit het wild om aan de groeiende vraag van de illegale bear farms te voldoen. Het gal van de beren wordt gebruikt in Traditionele Geneeskunst, voornaleijk in China. Hoewel sommige bear farms beweren dat ze met de beren fokken, wkomen alle beren die in bear farms leven in werkelijkheid uit het wild. In 2012 was Bears in Mind de hoofdsponsor van de IUCN motie om bear farms in Azië te laten stoppen. De motie wil dit doel bereiken door wetenschappelijk aan te tonen dat het aantal beren in het wild daalt door toedoen van de bear farms. Daarnaast bevordert het project de vele alternatieven voor berengal. Meer informatie hierover vindt u in ons projectenoverzicht.

Het National Geographic artikel kunt u vinden op hun website.

Photograph: Hoang Dinh Nam, Getty Images