Home > Uncategorized > Dag van de Natuur 2015

Ieder jaar organiseren de leden van de Federatie voor Internationale Natuurbescherming (FIN) op 4 oktober de ‘Dag van de Natuur’. Een grote veiling van natuurbelevenissen met borrel en diner, in de schitterende omgeving van Burgers’ Zoo. Een van die zeldzame momenten waarop u als burger of bedrijf kunt bijdragen aan kleinschalige internationale natuurbescherming. U slaat daarmee twee vliegen in één klap; u helpt de natuur in stand te houden en trakteert uzelf op een unieke natuurervaring.

Alertis neemt uiteraard ook deel en biedt de volgende belevenissen aan:

  • Een dag beren verzorgen
  • Romantisch dineren bij de beren in Het Berenbos
  • Beren beleven in Finland
  • Adopteer een beer

Stuk voor stuk unieke natuuurbelevenissen voor echte berenfans. Dankzij de steun van reisbureau Sundowner Wildlife Holidays kan Alertis de reis naar Finland aanbieden. Deze reis biedt een ongekend hoge kans om wilde beren te observeren. Vanuit de comfortabele ‘Wild Brown Bear Lodge’ kunt u uit diverse observatiehutten kiezen, afhankelijk van uw voorkeur. Meer informatie over deze reis vindt u op de Sundowner website. Maar natuurlijk worden er heel veel andere belevenissen aangeboden door de overige leden van de FIN. Wat te denken van een dag meelopen met de dierenarts van de dierentuin, een autosafari op de Hoge Veluwe, reizen in het spoor van de wilde honden in Zimbabwe of het observeren van bruinvissen.

U kunt zich voor de ‘Dag van de Natuur’ aanmelden via de website van FIN. Wilt u alle belevenissen op uw gemak even bekijken? Alle veilingelementen vindt u in de brochure.

Over de leden van de FIN:
Natuurbeschermers die uit puur idealisme de grote uitdaging aangaan: in het verre buitenland, in oerwouden, op taiga’s en woeste baren zorgen zij dat bedreigde plant- en diersoorten niet ten onder gaan. Kleinschalig, met beperkte middelen en vrijwel zonder strijkstok, wordt er veel bereikt. Maar financiële ondersteuning blijft altijd dringend nodig om soorten als gieren, bultruggen, tijgers en cheeta’s van de ondergang te redden.