Home > Uncategorized > Berefeest 29 augustus 2015

Wat was het een prachtige dag, zaterdag 29 augustus! De hele dag kon iedereen genieten van zonneschijn en zeer aangename temperaturen. De prettige weersomstandigheden lokten vele bezoekers naar het Berefeest, wat af en toe leidde tot een flinke file bij de ingang van Het Berenbos. Er was gelukkig genoeg te doen voor alle bezoekers. Kinderen konden zich tot beer laten schminken of meedoen aan het blikken gooien, beren memorie, het geluidenspel of het gloednieuwe visspel. Musicalster Kelvin Wormgoor was op dreef en wist met zijn warme stem een fantastische stemming te creëren. Jungle Jack had in zijn drukke avonturiersagenda tijd ingeruimd om de beren te komen voeren, en een student van Alertis gaf rondleidingen waarin mensen konden leren hoe je nu eigenlijk beren observeert. Bij de diverse kraampjes konden bezoekers leuke spulletjes kopen, waarmee ook nog eens de beren in Het Berenbos worden gesteund. En vanaf het middaguur hing er een heerlijke geur in Het Berenbos, want toen arriveerden de versgebakken berenbroodjes van bakker Van Ledden van Bakkerij ’t Haverland in Veenendaal. De imker had een prachtige stand boordevol informatie over bijen en honing, waar je ook nog eens je eigen kaars kon maken.

Ook de beren hadden er zin in en waren zeer actief. Mooi om te merken hoeveel mensen een kijkje kwamen nemen bij Keta en Mincho, de twee Bulgaarse beren die op vrijdag 28 augustus voor het eerst kennis maakten met Het Berenbos. Kortom, een zeer geslaagde dag met allemaal blije gezichten.

[Slideshow-berefeest2015augustus]