Home > Uncategorized > Meiden van Fier op bezoek

Zeventien meiden van de afdeling Metta van Fier Leeuwarden, tussen de 12 en 23 jaar en met ernstige trauma's of dubbele diagnoseproblematiek, beleefden op vrijdag  8 mei een mooie dag. Het zonnetje werkte uitbundig mee om van het bezoek aan Alertis en Ouwehands Dierenpark Rhenen iets feestelijks  te maken. Het begon al vroeg in de ochtend toen er in Leeuwarden op de afgesproken locatie een originele, knalgele Amerikaanse schoolbus verscheen. Met aan het stuur Pé Veldt, directeur van beveiligingsbedrijf Regio Control uit Opmeer met als bijrijder zijn vrouw Amber. Hij stuurde de passagiers, hun vier begeleiders en Esther (PR) veilig naar Rhenen waar de groep werd opgewacht door José Kok, de drijvende kracht achter Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark.  Daar stond Fier-medewerkster Annemarie  van Rijn samen met Gerry Mink (Stichting Hulpverlenersrespect), Wanda Beemsterboer en Leo van Gelderen (Nadine Foundation) samen met José van Het Berenbos klaar om de groep te ontvangen.

Na ontvangst met koffie en thee en welkomstwoorden van Gerry, Wanda en de directeur van Ouwehands, Robin de Lange, ging het richting de beren. Deze uit erbarmelijke omstandigheden bevrijde bewoners van het bos lieten zich in de ochtenduren nauwelijks zien. Hun wekker bleek niet afgestemd op de bezoekers. Wel kreeg de groep een goed beeld van de zee aan ruimte die de beren in Rhenen hebben. Een bos van twee hectare dat ze vreedzaam delen met een paar  wolven die hun neus wel lieten zien. Het was trouwens een opvallende overeenkomst; de beren die dankzij de tomeloze inzet van Alertis genieten van hun nieuwe leven krijgen bezoek van een groep leuke meiden die dankzij Fier een tweede kans krijgen.

Na een uitstekende lunch mochten de meiden hun eigen route kiezen. Toen waren de bolle bewoners van het bos wel goed in beeld. De een rustig sjokkend, de ander heerlijk op haar rug genietend van de zon als  een volleerd Zenmeester. Rond een uur of vier werd er weer verzameld en begon men aan de terugreis richting Leeuwarden. Uitgezwaaid door de medewerkers van het dierenpark en Alertis. Dit mooie initiatief werd mogelijk door de inzet en sponsoring van Stichting Hulpverlenersrespect, Nadine Foundation, Regio Control, Ouwehands Dierenpark en Alertis.

Tekst: Leo van Gelderen, Nadine Foundation

Informatie over Fier: www.fier.nl

Nadine Foundation: www.nadinefoundation.nl