Home > Uncategorized > TV spot over beren in gevangenschap in Albanië

In Albanië worden helaas nog steeds veel beren in gevangenschap gehouden. Ze leven in kooien, bijvoorbeeld naast restaurants of benzinepompen. Maar ook gewoon bij mensen thuis, als speciaal huisdier. Veel mensen weten niet dat het houden van beren illegaal is, en denken vaak dat het wel mag omdat zoveel mensen het doen. De NGO 'Protection and Preservation of Natural Environment in Albania' (PPNEA) zet zich al jaren in voor deze beren, en de bescherming van de kwetsbare populatie wilde beren. Alertis steunt PPNEA al jaren met dit project.

Onlangs heeft PPNEA een TV spot gemaakt om het probleem van de gevangen gehouden beren onder de aandacht te brengen. Het Ministerie van Milieu heeft de spot goedgekeurd en zijn naam aan de spot verbonden, een prima zaak! De TV spot zal in de maand april drie maal per dag worden uitgezonden op Top-Channel, de best bekeken nationale zender van Albanië.

De spot is te bekijken op YouTube.