Home > Uncategorized > Transport Kormisosh beren

Woensdag avond zijn de twee beren Milcho en Gosho aangekomen in Engeland. Na een reis van 1600 kilometer kwamen zij aan bij de Wildwood Trust, waar zij nog enkele maanden in quarantaine zullen doorbrengen. Beide beren komen uit het voormalige fokstation voor de jacht, Kormisosh, in Bulgarije. Er zitten nu nog twee beren in Kormisosh, Alertis is druk bezig met het herplaatsen van deze beren, waarschijnlijk zullen zij in het voorjaar van 2015 op transport gaan. Dan komt er een einde aan de berenhel van Kormisosh.

Milcho en Gosho gaan een echt bere-leven tegemoet in een prachtig stuk bos. Beide beren hebben de reis goed doorstaan. De Wildwood Trust is een enthousiaste club natuurbeschermers die diverse bedreigde soorten in Engeland hebben uitgezet. Het dierenpark in Kent omvat natuurlijke verblijven in een prachtige omgeving, waar bezoekers veel kunnen leren over (vroegere) inheemse diersoorten.