Home > Uncategorized > Phoenix demonstreert quadcopter drone

Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van het beschermde gebied in Ussuriisk werd op 10 oktober een speciale bijeenkomst gehouden van de ‘Scientific Council of the Ussuriisky Nature Reserve’. Bewindvoerders van diverse natuurgebieden en nationale parken uit het Zuiden van het Russische Verre Ooosten waren aanwezig. Tijdens een gezamenlijke wandeling de volgende dag stond een quadcopter drone demonstratie door het Phoenix Fund gepland. Deze moest helaas worden afgeblzaen omdat het GPS systeem van de drone geen verbinding kon maken met de satellieten. Hierdoor werd de drone steeds door de wind weggeblazen. De specialisten van het Phoenix Fund beperkten zich vervolgens tot het geven van informatie over drones en het tonen van diverse films.

Maar na de wandeling werd bij het hoofdkantoor een nieuwe poging gewaagd. Ditmaal was er wel verbinding, en kon er een succesvolle vlucht worden gemaakt. De quadcopter drone maakte diverse foto’s en films van de omgeving en de gasten. Hierop onstond een levendige discussie over het gebruik van drones bij natuurbescherming. Er werd zelfs besloten dat het Phoenix Fund een quadcopter zal aanschaffen voor Anyuisky National Park, en ook de trainingen zal verzorgen.

Alexandre Vrisch, coördinator van educatie projecten, Phoenix Fund: “De aanwezige gasten hadden allemaal hun eigen theorieën over de mislukte vlucht. De een had het over magnetische velden, de nader over UFO’s. Allemaal onzin natuurlijk, het geeft alleen maar aan dat de quadcopter niet direct overal inzetbaar is, en dat lokale testen noodzakelijk blijven.

Sergei Bereznuk, directeur, Phoenix Fund: “Volgens mij werkte de mislukte vlucht zelfs in ons voordeel. Het liet iedereen heel duidelijk zien dat dit soort nieuwe ‘speeltjes’ heel serieus bekeken moeten worden. Specialisten zijn noodzakelijk bij het inzetten van drones. Wij zijn er in ieder geval klaar voor, en delen onze kennis graag met anderen, bijvoorbeeld door het geven van trainingen.”

Het Phoenix Fund is erg blij met de steun voor dit project door Alertis, Whitley Fund for Nature en ALTA. Meer informatie over het project staat op onze website.

Een videofilm van de demonstratie staat hier: http://youtu.be/hIA2f8R9yg8

Bron: http://fundphoenix.org/en/phoenix-continues-quadcopter-demonstration/