Home > Uncategorized > Berengal toerisme beëindigd in Vietnam

De verscherpte controles die sinds begin 2014 door de autoriteiten van Quang Ninh zijn uitgevoerd, hebben ervoor gezorgd dat het berengal toerisme in de baai van Ha Long definitief verleden tijd is. Sinds 2007 was hier sprake van een bloeiende  industrie, waarbij zes ‘beerboerderijen’ waren aangelegd op de weg naar een van de meest populaire trekpleisters in Vietnam. Bussen vol voornamelijk Koreaanse toeristen konden de boerderijen bezoeken, kijken naar het aftappen van berengal en zelfs producten met berengal kopen, hoewel dit bij wet verboden is. Het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme trad hiertegen op met als resultaat de sluiting van 4 van de 6 boerderijen. De overige boerderijen bleven echter illegaal opereren. Hierop werd begin 2014 een speciale Taskforce opgericht, die alle illegale operaties vastlegde en later begon met het terugsturen van bussen. Na deze acties sloten ook de laatste 2 boerderijen hun deuren. Sinds mei zijn er geen toeristen meer waargenomen bij de beerboerderijen, maar de locaties blijven onder observatie om een vervolg uit te sluiten. De Taskforce bestaat uit vertegenwoordigers van het Forest Protection Department, Milieupolitie, het Departement van Cultuur, Sport en Toerisme, en Education for Nature Vietnam (ENV).

“Het succes van deze campagne kan worden toegeschreven aan de wil van de autoriteiten in Quang Ninh om deze handel voor eens en altijd uit de baai van Ha Long te verwijderen” aldus mevrouw Nguyen Phuong Dung, ENV vice-director.  “Dit markeert het begin van het einde voor de beerboerderij toerisme industrie in Vietnam,” volgens Dung.

Het uitgebreide originele bericht is te vinden op de ENV website, http://www.envietnam.org/index.php/topic/env-activities/638-bear-bile-tourism-finally-shut-down-in-ha-long

Alertis richt zich op het uitfaseren van het houden van beren in bear farms, mede om de wilde populatie van de ondergang te redden. Er is een onderzoek gestart om te kijken of het houden van beren in bear farms omwille van hun gal daadwerkelijk de wilde populatie bedreigd. Daarnaast wordt er gekeken naar de alternatieven van berengal en het ontwikkelen van een beter systeem om wilde populaties te monitoren. Lees meer hierover op www.bearsinmind.org