Home > Uncategorized > Prooidieren voor de beren

Op woensdag 15 oktober ontvingen de beren in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen een verrassingsmenu, een selectie wild waaronder haas, konijn en fazant. Deze prooidieren waren van papier maché, en speciaal gemaakt door BSO-kinderen van Kinderopvang Wageningen onder begeleiding van medewerkers van Ouwehands Dierenpark en Alertis. Om 15.00 uur startte het ‘voederen’.

De kunstig gemaakte dieren dienden natuurlijk niet ter decoratie. De vorm, kleuren en vermenging met honing zorgden ervoor dat de carnivoren geprikkeld werden om hun natuurlijk gedrag te vertonen. De beren ontvangen al een zeer speciaal dieet, dat ook nog eens gevarieerd wordt aangeboden, maar de papier maché dieren vormen een extra stimulans. Ouwehands Dierenpark heeft al eerder aan de leeuwen en de tijgers papier maché dieren aangeboden. Dit was een groot succes.

Onder begeleiding van avonturier Bamboo Bill (bekend van het TV-programma Ouwehands Jungleclub) gaven de BSO-kinderen de zelfgemaakte dieren een mooi plaatsje in Het Berenbos. Ze maakten de nepdieren voor de beren extra aantrekkelijk door er honing op te smeren, en daarna noten toe te voegen. Met een shovel werden de dieren hierna in Het Berenbos geplaatst, en mochten de beren op zoek gaan naar al dat lekkers. Dat lieten ze zich geen tweede keer zeggen! Vol enthousiasme werden de dieren soldaat gemaakt. Maria en Pesho pakten snel hun prooien en renden vervolgens weg naar een plek waar stil gegeten kon worden. Björna pakte het wat grondiger aan, en sloopte diverse dieren, waarna ze heerlijk lag te rollen tussen de resten. En Duuk en Diesel deden het heel voorzichtig en met beleid. Al met al smaakte deze dag naar meer…

[Slideshow-prooidieren]