Home > Uncategorized > Bibi Dumon Tak genomineerd

Kinderboekenschrijfster en ambassadeur van Alertis, Bibi Dumon Tak, is met het haar boek 'Bibi's doodgewone dierenboek' genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2014. De illustraties bij dit boek zijn van Fleur van der Weel. Deze prijs voor het beste natuurboek is een initiatief van VARA’s Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De nominaties zijn: ‘Planken Wambuis, wild en bijster land’ van P. Abels, M. Bosch, A. Crans, M. Frijns e.a., ‘De gierzwaluw’ van Remco Daalder, ‘De Wadden, een geschiedenis’ van Matthijs Deen, ‘Bibi’s doodgewone dierenboek’ van Bibi Dumon Tak en Fleur van der Weel en ‘Reizen tussen de lijnen; dwars door Indonesië met Alfred Russel Wallace’ van Alexander Reeuwijk. 

De winnaar wordt zondag 19 oktober, op de sterfdag van de naamgever, bekendgemaakt in het radioprogramma ‘Vroege Vogels’, van 07.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 1. Dat gebeurt op de Dag van het Natuurboek in Museum Naturalis in Leiden, met volop lezingen, workshops, optredens en heel veel boeken (de toegang is gratis).  De jury van de Jan Wolkers Prijs bestaat uit Johan van de Gronden (directeur Wereld Natuur Fonds), Karina Wolkers, Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Joost Huijsing (eindredacteur ‘Vroege Vogels’).

De Jan Wolkers Prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening gemaakt door Siegfried Woldhek. De keus voor de naam Jan Wolkers Prijs was eenvoudig: in al het werk van Wolkers kom je natuur tegen, in zijn boeken, beeldende kunst en in zijn tuin op Texel, waar hij als televisiemaker prachtig over planten en dieren sprak. Vorig jaar won Simon van der Geest de eerste Jan Wolkers Prijs, voor het boek ‘Spinder’.

Bron: http://vroegevogels.vara.nl/Nieuws-detail.1006.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=370039&cHash=c61bd03af40c6d2c74c2f8c0ad785fdd