Home > Uncategorized > Roemeense weesberen opgevangen

Op woensdag 18 juni is een Roemeense trein tegen een beer gereden, waardoor deze is overleden. Het ongeluk gebeurde op 50 kilometer afstand van Tirgu Mures, dicht in de buurt van het gebied waar onze partner Milvus onderzoek verricht. Het ging om een moederbeer met twee jongen. Een medewerker van Milvus heeft met hulp van de jachtopziener, jagers en een boswachter de beer opgespoord en de twee weesbeertjes gevangen. De twee beertjes hebben enkele dagen bij een dierenarts doorgebracht en zijn daarna overgebracht naar het weesberen rehabilitatiecentrum dat gerund wordt door Leonardo Bereczky, van de NGO Association for Conserving Natural Values. Na twee jaar kunnen de twee worden uitgezet in het wild. We hopen dat ze dan meer geluk hebben…