Home > Uncategorized > Berefeest zaterdag 31 mei

Op een prachtige dag met veel zon en weinig wind kom je in Ouwehands Dierenpark zomaar oog in oog te staan met Toendra Tony die ging testen of je een echte 'bereneus' had. Nauwelijks bekomen van het blind onderscheiden van appelstroop, jam en honing stuit je ineens op Bamboo Bill die het prachtige lied 'Beer beer' op zijn accordeon speelt… Was hier iets aan de hand? Jazeker, stichting Alertis organiseerde weer het jaarlijkse Berefeest, een feestdag waarvoor alle donateurs en relaties een uitnodiging hadden ontvangen. Voor het eerst vond het Berefeest plaats in de avond, een unieke manier om de dierentuin en de dieren eens heel anders te kunnen meemaken. Vanaf 16.00 uur stond Ouwehands Dierenpark in het teken van de beren. Bibi Dumon Tak, kinderboekenschrijfster en ambassadeur van Alertis, vertelde zoals altijd geestdriftig over haar prachtige boek Soldaat Wojtek. Je zag deze dappere beer met bommen sjouwen en een biertje drinken met de soldaten. Even verderop veranderden vele jonge berenbeschermers in de schminkstoel in echte wilde beren. Eng? Welnee, beren zijn niet eng, het zijn carnivoren die bijna alles eten en meestal mensen gewoon met rust laten. Er hebben zich zaterdag dan ook geen incidenten voor gedaan.

De bezoekers genoten van het weer en vermaakten zich in en rond Het Berenbos, aten een echt Berebroodje en keken naar de beren. En die deden wat ze altijd doen: hun eigen dingetje. Mackenzie zat gezellig bij Tory en Wolke, Björna vermaakte zich in het water, Igor knapte een uiltje in 'zijn' hut, en Niki speurde de grond af op zoek naar wat lekkers. Op zaterdag 30 augustus is het opnieuw tijd voor het Berefeest, en ook dan gaat het om een avondopenstelling. Heeft u nog uitnodigingen, dan kunt u hiermee vanaf 16.00 uur genieten van het Berefeest en de dierentuin.