Home > Uncategorized > Lancering Pole to Pole campagne

Op de dag van de Aarde, 22 april jongstleden, werd in Ouwehands Dierenpark Rhenen de Pole-to-Pole campagne landelijk gelanceerd. Deze campagne roept iedereen op energie te besparen door de stekkers van ongebruikte apparaten uit het stopcontact te halen, zoals telefoonladers. Als iedereen dit doet, levert dit een gigantische energiebesparing op, en daarmee een positieve bijdrage aan het tegengaan van de snelle opwarming van de aarde.

Namens Ouwehand en alle andere deelnemende Nederlandse dierentuinen gaf avonturier Bamboo Bill de aftrap. Na de openingsspeech van mevrouw José Kok, directeur van Alertis en voorzitter van de Pole-to-Pole campagne, gaf Bamboo Bill een spectaculaire show met als thema energiebesparing. Ook aanwezig was de klas van meester Paul van den Brom van Basisschool Het Veldhuis uit De Meern. Deze klas heeft zich als eerste klas van Nederland opgegeven om via www.poletopolecampaign.org de belofte te doen om energie te besparen door apparaten uit het stopcontact te halen.

Na de show kregen de kinderen bij het ijsberenverblijf een Pole-to-Pole lespakket uitgereikt. De ijsbeer lijdt enorm onder de snelle opwarming van de aarde. Over deze klimaatverandering is veel te lezen en ervaren in het lespakket. Na het doen van de belofte is het mogelijk het lespakket gratis te downloaden. Hierna mochten de kinderen de ijsberen vis voeren, wat ze zich geen twee keer lieten zeggen! Het bezoek zal binnenkort ook worden uitgezonden in De Jungleclub, het TV programma van Bamboo Bill.

Hopelijk volgen binnenkort veel klassen het voorbeeld van Basisschool Het Veldhuis!