Home > Uncategorized > Opening Expeditie Berenbos

Donderdag 17 april was de grote dag. Na het welkomstwoord togen de gasten onder begeleiding van Bamboo Bill en zijn Avonturiers naar ‘Karpatica’, het meest zuidoostelijke dorp van de provincie Utrecht. De burgemeester van Rhenen was ‘toevallig ook in de zaal’ en werd door Bamboo Bill bereid gevonden het nieuwe dorp te openen. Op het dorpsplein is veel te zien en te leren over Europese bruine beren in het wild, hun problemen en hoe we ze kunnen helpen. Natuurlijk heeft het skelet van Beer Geert, de allereerste bewoner van Het Berenbos een ereplaats gekregen. Nadat de burgemeester de openingshandeling had verricht, ging het gezelschap via de verfraaide baileybrug Het Berenbos in. De allerkleinsten, ‘de beertjes’ verkenden de klimroute. Voor de volwassenen werd duidelijk dat een deel van Het Berenbos nog in de oude staat verkeert. Dit wordt opgeknapt zodra de ‘oudjes’ van het bos, Mackenzie en Mascha, helemaal zijn ontwaakt uit hun winterrust en in staat zijn van de buitenring naar de binnenring te lopen zodat we in de buitenring kunnen werken.

Weer vrij!
Het laatste onderdeel van het programma bestond uit het loslaten van de beren Duuk, Diesel, Igor, Tory en Wolke uit de binnenverblijven van waaruit ze de bouwwerkzaamheden de afgelopen maanden rustig, een beetje slaperig, hadden gevolgd. In het begin wat schoorvoetend, maar al gauw renden ze weer door hun Berenbos en maakten opnieuw kennis met de berenbosbewoners die buiten hun winterrust hadden doorgebracht: Björna, Dadon, Niki, Mackenzie en Mascha. Een ontspannen bad  bij de waterval bleef niet lang uit!

[Slideshow-opening]