Home > Uncategorized > Beer Rosa is verhuisd

Lange tijd zat beer Rosa in een troosteloze betonnen bak in het voormalig fokstation voor de jacht in Bulgarije, Kormisosh. Al jarenlang is Alertis bezig om beer Rosa te verhuizen naar een nieuw verblijf. Het verblijf, bij het Educatiecentrum in Vlahi, is al geruime tijd klaar, vervolgens was het lang wachten voordat de papieren werden afgegeven.

Maar het is uiteindelijk gelukt: op 2 april is beer Rosa naar haar nieuwe verblijf gebracht! Rosa komt oorspronkelijk uit het wild en was gevangen omdat ze voor problemen zorgde. Ze heeft jarenlang in Kormisosh doorgebracht voordat ze nu eindelijk weer gras onder haar poten voelt in plaats van beton! We zijn ontzettend blij dat Rosa nu aan haar nieuwe leven kan beginnen.

Foto's van het transport zijn te zien op onze Facebook pagina.