Home > Uncategorized > Beer Rosa verhuist

Beer Rosa was één van de beren in Kormisosh, het voormalig fokstation voor de jacht in het Rhodope gebergte in Bulgarije. De beren zijn ooit gefokt om uitgezet te worden voor de jacht. Rosa niet. Zij was als jonge beer gevonden, vermoedelijk nadat haar moeder gedood was. Ze leefde, net als de andere beren, in een betonnen bak en was voor drinkwater afhankelijk van wat er uit de lucht viel of wat goed bedoelende dorpsbewoners aan haar gaven.

Al jarenlang is Alertis bezig om beer Rosa te verhuizen naar een nieuw verblijf. Het verblijf, bij het Educatiecentrum in Vlahi, is al geruime tijd klaar, vervolgens was het lang wachten voordat de papieren werden afgegeven. Maar het is eindelijk zover: Rosa is onderweg naar haar nieuwe verblijf! We zijn ontzettend blij dat Rosa nu aan haar nieuwe leven kan beginnen.