Home > Uncategorized > International Polar Bear Day

Donderdag 27 februari is het  International Polar Bear Day, een dag in het teken van de ijsbeer. Polar Bears International is initiatiefnemer en vraagt  aandacht voor de ijsbeer, die de gevolgen van de snelle opwarming van de aarde aan den lijve ondervindt. Het pakijs smelt. Zonder ijs overleven ijsberen niet. Met gerichte acties kunnen wij  de ijsbeer helpen. Dit kan bijvoorbeeld door de verwarming een paar graden lager te zetten (en een trui aan te trekken), door lichten uit te doen als er niemand in de kamer is, maar ook door de oplader van je mobiele telefoon uit het stopcontact te halen als je niet oplaadt.  Hierdoor gebruik je minder energie, beperk je de uitstoot van CO₂, waardoor de aarde minder snel opwarmt. Als je dit in je eentje doet scheelt het  niet zoveel, maar als iedereen meedoet levert het bij elkaar opgeteld een grote vermindering van de CO₂ uitstoot op!

Doe je mee? Zet dan de thermostaat op donderdag 27 februari lager (of helemaal uit!) Trek die lijn door en zet je  verwarming het hele jaar  lager. Goed voor de ijsbeer en het bespaart je ook nog eens geld! Deel dit bericht met anderen en zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen die verwarming lager zetten.

27 februari: International Polar Bear Day. Een dag waar je voor warm loopt!