Home > Uncategorized > Stropers doden Amoertijger

Tijdens een patrouille in het ‘Land of the Leopard National Park’ (Primorsky Krai, Russisch Verre Oosten) op 21 november ontdekten rangers van Phoenix Fund een dode mannelijke Amoertijger. Men gaat ervan uit dat het roofdier is gedood door stropers tijdens een nachtelijke jacht, omdat een schotwond is gevonden onder de schouder. Een autopsie zal snel worden uitgevoerd om de doodsoorzaak te achterhalen.

Sergei Bereznuk is directeur van Phoenix Fund, een partner van Alertis. Hij zei het volgende over dit voorval: “Op 2 juli 2013 is de wet actief geworden die harde straffen oplegt aan het smokkelen en uit de natuur halen van kwetsbaar wild en aquatische biologische bronnen. Maar dit heeft de stropers niet afgeschrikt, en zij blijven beschermde dieren doden. Zo is er in augustus een tijgervel gevonden in Khabarovsky krai, maar wij weten nog niet of de verantwoordelijke stropers gepakt zijn. En nu is er vlakbij Wladiwostok op brute wijze weer een tijger gedood, het symbool van Primorsky krai. Stropers spotten met de pogingen van de Russische overheid om zeldzame en bedreigde grote kattensoorten te beschermen. Wij hopen dat de wethandhavers adequaat reageren op deze zaak en alles op alles zetten om de criminelen te identificeren en arresteren.”

Al meer dan tien jaar ondersteunt Alertis de anti-stroperij activiteiten van Phoenix Fund. Hun werk blijft helaas hard nodig, en zij kunnen alle steun gebruiken. Meer informatie over de ‘Red Wolf’ rangers is te vinden op http://www.bearsinmind.org/Project/Anti-stroperij-Brigade

Bron: http://fundphoenix.org/en/tiger-poaching-continues/