Home > Uncategorized > Kids Bere-Race

Op vrijdag 25 oktober was het dan eindelijk zover, tijd voor de Kids Bere-Race! Dit jaar niet het gebruikelijke rondje om de kerk in Wageningen, maar een parcours in Ouwehands Dierenpark Rhenen, dwars door Het Berenbos. En dit bleek een gouden greep; het was niet alleen beredruk maar ook beregezellig in de dierentuin. Avonturiers Bamboo Bill en River Rose verzorgden een heuse warming-up, waar veel kinderen aan deelnamen. Daarna was het tijd om te rennen. De kinderen liepen verschillende afstanden, afhankelijk van hun leeftijd. De beren in Het Berenbos waren een beetje loom, maar keken toch af en toe met belangstelling naar de voorbijrazende meute. Organisator Hans Burgersdijk sprak van een schot in de roos, met meer dan 600 deelnemers, en heel veel familieleden die meegingen om de kinderen aan te moedigen.

Na afloop ontvingen alle deelnemers een prachtige medaille, die vol trots aan iedereen getoond werd. En na al dat rennen moest er natuurlijk eerst een speciale Berenboshap worden gegeten, een overheerlijke pannenkoek met lekker veel stroop of poedersuiker. Daarna werd iedereen getrakteerd op een speciale zeeleeuwenshow en kregen de winnaars prachtige prijzen.

Het was, kortom, een beregoeie dag!