Home > Uncategorized > Workshop winnaars fotowedstrijd

Leonie, Jarno en Marit zijn de drie trotse winnaars van de BEAR in Mind fotowedstrijd voor de jeugd, die Alertis organiseerde om haar 20 jarig jubileum te vieren. De prijs bestond uit het volgen van een workshop fotografie. En op zaterdag 28 september was het dan zover! In de ochtend was het een beetje fris maar wel zeer zonnig, en de drie winnaars stonden te popelen om te beginnen. Leonie had twee van haar vriendinnen meegenomen, Gabriëlle en Vera, en de ouders van Jarno en Marit mochten ook meedoen. De cursus stond onder leiding van de natuurfotografen Fred en Jeroen van Wijk. Zij begonnen om 10.00 uur met een stuk theorie, waarin werd besproken waar je op moet letten als je dieren in de natuur gaat fotograferen.

Fred en Jeroen lieten veel foto’s zien, wat direct inzicht opleverde. Opvallend was dat Fred zijn verhaal over de werking van een camera duidelijk maakte met een ouwe analoge spiegelreflex camera, waar nog filmrolletjes in moesten! Na deze korte inleiding werden al snel de camera’s uitgepakt en begon de workshop pas echt. Veel dieren kwamen voor de lenzen, en de deelnemers luisterden aandachtig naar de tips en tricks die Fred en Jeroen gaven. Aan het einde van de workshop was iedereen het erover eens dat het een zeer geslaagde dag was geweest. Alle deelnemers ontvingen nog een certificaat en een Beertje T-shirt met magneet. Fred en Jeroen werden verblijd met een fles Bulgaarse wijn. Wij willen alle deelnemers en natuurlijk de cursusleiders bedanken voor een prachtige dag!