Home > Uncategorized > Alertis werft fondsen

Alertis heeft de Snow Leopard Foundation (SLF) in Pakistan geholpen bij het verkrijgen van een belangrijke donatie van €10.000,- van het Prins Bernhard Natuur Fonds. Een fantastische boost voor de bedreigde beren van Pakistan! Alertis ondersteunt het werk van de SLF al meer dan een jaar, en zal ook dit jaar het belangrijke vervolgproject financieel blijven ondersteunen.

Van de Himalaya bruine beer (Ursus arctos isabellinus), een ernstig bedreigde soort, leven nog maar 150-200 individuen in Pakistan. De populatie in Pakistan is klein, plant zich langzaam voort en neemt af als gevolg van habitat vernietiging, versnippering van het leefgebied, stroperij en het vangen van beren voor de beruchte beer-hond gevechten.

Het Pamir gebergte (Gilgit-Baltistan) in Noord Pakistan is bijzonder geschikt leefgebied voor de bruine beer. Daarnaast is het gebied een belangrijke corridor die de populatie in Pakistan verbindt met de populatie in centraal Azië. Helaas is er weinig wetenschappelijke informatie bekend over deze populatie, de verspreiding, aantallen en de bedreigingen. Dit project heeft als doel het inventariseren van de populatie in Noord Pakistan, het in kaart brengen van de conflicten met de lokale bevolking, maar ook middels educatie en bewustwording het promoten van de bruine beer in de regio zodat de soort geaccepteerd wordt door met name herders en boeren in de afgelegen berggebieden.

Prins Bernhard Natuur Fonds

Snow Leopard Foundation logo