Home > Uncategorized > Beer uit Kormisosh naar Dierenrijk

De vier vrouwelijke bruine beren in Dierenrijk worden vanaf zaterdag 18 mei vergezeld door een nieuwe bewoner. De beer is afkomstig uit Kormisosh in Bulgarije.

Tot op heden zit de beer al negen jaar geïsoleerd in een ouderwetse betonnen ‘berenkuil’. In Dierenrijk krijgt de beer een groene leefomgeving van 5000m², professionele verzorging en soortgenoten om zich mee te socialiseren. Dierenrijk heeft, in samenwerking met Alertis, toestemming van de Bulgaarse overheid gekregen om de bruine beer een betere leefomgeving aan te bieden. Dierenrijk draagt graag bij aan behoud van diersoorten en heeft dierenwelzijn hoog op de agenda staan.

Tosho, een mannelijke bruine beer van 9 jaar oud, past goed in de huidige groep van Dierenrijk. "We waren al enige tijd op zoek naar een grote volwassen beer. Tosho wordt namelijk geïntroduceerd met maar liefst vier vrouwelijke bruine beren en een roedel wolven. Een nieuweling in de groep moet wel een beetje voor zichzelf op kunnen komen”, licht Kris Jansen, hoofd dierverzorging van Dierenrijk, toe. “Daarnaast verkeerde Tosho echt in hele slechte leefomstandigheden en in Dierenrijk hebben we ruimte voor vijf bruine beren, dus besloten we Tosho op te vangen”. Twee dierverzorgers van Dierenrijk zijn gisteren vertrokken naar Bulgarije om het transport voor te bereiden. De beer wordt vervoerd in een professionele transportkist en als de reis goed verloopt arriveert hij op zaterdag 18 mei in Dierenrijk.

Bron: De Telegraaf
(link naar het originele artikel)